Ref:
Date:
Location:
Photographer:

Prefabwapening

Op gebied van het prefab gelaste korven hebben wij nagenoeg alles al de revue zien passeren. Betonfabrieken spelen in op de tijdwinst die er wordt geboekt op de bouwplaats. Prefab betonelementen die door hun afmetingen enorme tijdsbesparingen teweeg brengen. Zodra de montage op de bouwplaats begint, staat er in zeer korte tijd al een groot deel van het te realiseren project.

Architecten ontwerpen tegenwoordig de mooiste vormen. Omdat beton een gegoten product is, is bijna alles te realiseren. Daar ligt voor ons de uitdaging! Wij deinzen niet terug van aparte vormen of moeilijk te produceren elementen.

Als de werktekeningen van de betonfabriek definitief zijn, kunnen we aan de slag. De betonvorm wordt omgerekend naar de maten voor de wapening. Van daaruit worden de mallen gemaakt. In sommige gevallen, bij zeer complexe vormen wordt er eerst de betonmaat uitgezet.

Prefab funderingsbalken, onderslagbalken, kolommen, wanden, balkons, bordessen, consoles, lateien, borstweringen, etc. De lijst is lang, maar we hebben het allemaal in de meest complexe en uiteenlopende vormen gezien en gemaakt.

Zowel de complexiteit als de afmetingen of gewichten van een element kunnen het tot een uitdaging maken het element te kunnen produceren of niet. Wij hebben op dat gebied een indrukwekkende referentielijst.

Jordy-3